Remedy+ Yeastosol

LEES HIER ALLES OVER ONS PRODUCT YEASTOSOL. VAN INFORMATIE TOT AAN RESULTATEN.

CASE.    De atopische hond Fifi met recidiverende malassezia infecties  ter hoogte van de oksels, ondanks het gebruik van apoquel.

FIFI.  Fifi is een vrolijke kruising teckel van 9 jaar met erge jeuk. Met name in de zomer. Voedselallergie is uitgesloten door middel van een zelfkook dieet.  

DIAGNOSE. Een serologische test leverde hoge titers (tussen 2000-4000) op voor  alle grassen, onkruiden en huisstofmijten die getest zijn. Een immuuntherapie heeft niet tot een succes geleid. De hond krijgt dagelijks apoquel, eerder met atopica behandeld. De malassezia gisten blijven terugkeren en meerdere keren per jaar is een kuur ketaconazole noodzakelijk om de huid gisten vrij te krijgen. Anti-gisten shampoo’s helpen onvoldoende. De ketaconazole is hepatotoxisch, een alternatief was welkom.

RESULTAAT.  Fifi is gedurende 14 dagen elke dag met de Yeastosol gesprayd. Na 14 dagen is er een enorme verbetering van de huid van de oksels en de liezen te zien. De huid is veel minder dik en ligt minder in plooien. De hond heeft minder jeuk.

U leest het volledige artikel van dieren dermatoloog M.W. Vroom  HIER

CASE.    De diagnose en behandeling van gisten dermatitis (Malassezia pachydermatis) ter hoogte van de mediale zijde van de beide voorpoten, bij de dashond Kwibus.

KWIBUS.  Ruwhaar tekkel, reu, 6 jaar, met terugkerende gisten infecties op beide voorpoten. De huid is verdikt, acanthose, Erytheem en schilfers.

HOE. Eigenaar behandeld Kwibus door middel van dagelijks de HFL Remedy+ Yeastosol spray aan te brengen op de gist plekken. 

RESULTAAT.  Na 2 weken dagelijks sprayen met Yeastosol, is de huid niet meer verdikt, het erytheem is weg. Als onderhoud is er daarna tweemaal per week gesprayd. De gisten bleven hierdoor weg. Er is geen jeuk meer!

U leest het volledige artikel van dieren dermatoloog M.W. Vroom HIER

Meer over Yeastosol

Yeastosol is handige spray zonder antibiotica of hormonen. De gepatenteerde formule kan dagelijks veilig gebruikt worden bij de bestrijding van de Malassezia Pachydermatis.

‘Er is een klinische studie uitgevoerd met
dit product’

Yeastosol dient één- tot tweemaal daags op  de plek gesprayd te worden. Meestal zijn de gisten na 14 dagen onder controle. Dit is afhankelijk van de ernst van de infectie. Yeastosol kan als onderhoud, bijvoorbeeld tweemaal per week,  veilig worden gebruikt.

Dieren Dermatoloog M.W. Vroom over Yeastosol

“De gist, Malassezia pachydermatis, komt van nature voor op de tussenteen huid, oksels en liezen van de hond. Bij een allergie (voedsel gerelateerd of atopie) ontwikkelen veel honden een gisten dermatitis op die plekken. Deze gisten dermatitis geeft nog meer jeuk.

De huidige behandeling bestaat uit: 1. Frequente wassingen (in het begin om de dag) met een anti gisten shampoo of 2. Orale behandeling met een anti gisten pil. Deze pil kan hepatotoxisch (slecht voor de lever) zijn. De shampoo vergt veel tijd van de eigenaar en niet elke hond is blij wanneer de pootjes gewassen en uitgespoeld moeten worden.

Omdat deze allergische honden vaak een terugval hebben van de gisten dermatitis, is een veilige en gemakkelijke behandeling een uitkomst.

Yeastosol is een spray die geen hormonen of antibiotica bevat. De spray is eenvoudig op de tussenteen huid, de oksels of de liezen te sprayen. Dit kost erg weinig tijd. De meeste honden accepteren dat goed en zeker wanneer de spray voor het wandelen wordt toegepast, gaan de honden er niet aan likken.

Recent heb ik een studie afgerond waar de spray ten opzichte van een anti-gisten shampoo wordt vergeleken. Het blijkt dat in meer dan 90% de spray net zo goed werkt als de shampoo. De hondeneigenaren vinden de spray dan ook veel gemakkelijker en beter vol te doen dan de shampoo.”

Instructie

Yeastosol dient één- tot tweemaal daags op  de plek gesprayd te worden. Meestal zijn de gisten na 14 dagen onder controle. Dit is afhankelijk van de ernst van de infectie. Yeastosol kan als onderhoud, bijvoorbeeld tweemaal per week,  veilig worden gebruikt.
De spray bevat geen hormonen of antibiotica, daarom is het werken met een handschoen niet nodig.

Close Menu
×
×

Cart