Rode huid hond

Aanbevolen door dierendermatoloog MW Vroom
Altijd bereikbaar voor advies

Wanneer u rode huid, wonden of huid irritaties bij uw hond vindt, is het van belang om de veroorzakende factor te achterhalen. Dit kan namelijk zeer uiteenlopend zijn: van een plantaanraking tot een huidaandoening. Om te voorkomen dat het erger wordt, is het verstandig om met uw hond naar de dierenarts in Loon op Zand of dieren dermatoloog te gaan om de aandoening te constateren. Zorg daarbij dat u een behandeling toepast die het herstel van uw hond bevordert.

De rode huid van uw hond behandelen

De huid van uw hond beschermt tegen invloeden van buitenaf en slaat eiwitten, mineralen en water op. Daarnaast dient het als obstakel, zodat ziekteverwekkers het lichaam niet kunnen binnendringen. Een gezonde huid is daarom erg belangrijk. Wanneer uw hond een rode huid heeft en daar gaat krabben, bijten of likken, dan leidt dit vaak tot meer problemen. Dit vertraagt namelijk het genezingsproces. Wilt u het herstel van de rode huid van uw hond versnellen? Dan is de juiste behandeling vereist. Met de Remedy+ Sweet Itch wast u de geïrriteerde huid op milde wijze. Gebruik daarna de Remedy+ Cerazinc Crème om de huid de verzorgen, de jeuk te stillen en de ontsteking te remmen. De crème heeft een uitstekende herstellende werking op de rode huid van uw hond. De crème bevat zinkoxide en medicinale honing en is antibiotica en hormoonvrij.

De zorg voor het dier voorop, omdat ze het waard zijn

Een goede verzorging van de rode huid van uw hond is essentieel voor de bevordering van het huidherstel. Bestel de Remedy+ Sweet Itch in combinatie met de Cerazinc crème in onze webshop om de behandeling te starten tegen een rode huid, eczeem of bijvoorbeeld hotspot. De producten zijn aanbevolen door deskundigen in Loon op Zand en veilig en gemakkelijk in gebruik.

Bekijk al onze producten