wat een jeuk!

Malassezia pachydermatis

Malassezia pachydermatis is een gist die tot de normale huidflora behoort. De gist komt dus altijd in lage aantallen voor op de huid van iedere hond of kat. 

De gist geeft geen problemen totdat de huidflora verstoort is door bijvoorbeeld een andere aandoening zoals atopie, allergie, parasieten, vochtigheid en andere problemen die het microklimaat van de huid kunnen aan tasten.

DIAGNOSE. Door middel van een plakstrip van de huid kan Malessezia aangetoond worden. Deze wordt dan gekleurd met bepaalde kleurstoffen om de typische vorm aan te tonen. Malessezia kan ook door middel van een cytologie gediagnosticeerd worden. Hierbij wordt er door middel van een afdruk preparaat op de huid, cellen genomen en microscopisch bekeken. Beide methodes kunnen door de dierenarts of dieren dermatoloog vaak zelf uitgevoerd worden.

Malassezia pachydermatis zijn gisten die als ze uw hond treffen gelijk behandeling behoeven. Uw huisdier ondervindt namelijk veel last van de resulterende huidklachten. Zodra uw dierenarts heeft vastgesteld dat het om een infectie door gisten gaat, zullen zij uw hond een behandeling voorschrijven. Doorgaans gebruikt men een speciale anti gist shampoo tegen eczeem, allergie, een schilferige of gevoelige huid. Helaas vinden lang niet alle honden het leuk om gewassen te worden. Een tegenstribbelende viervoeter kan ervoor zorgen dat het een heel karwei wordt om de behandeling goed uit te voeren. Om u en uw hond te helpen hebben we bij HFL Laboratories de Remedy+ Yeastosol spray ontwikkeld. Deze behandeling laat u eenvoudig en doeltreffend de klachten die uw hond van de Malassezia pachydermatis gisten ondervindt verlichten.

Neem vandaag nog de gisten van uw hond in behandeling met deze spray

Verwissel de vervelende anti gist shampoo vandaag nog voor de Remedy+ Yeastosol spray. U merkt direct het verschil in gebruiksgemak, zowel voor u als uw hond. Behandeling is vanzelfsprekend; één- tot tweemaal daags de plek sprayen waar de hond last heeft van gisten is voldoende. De meeste honden vertonen twee weken na het begin van de behandeling geen tekenen van infectie meer. Bij recidive van de klachten is Remedy+ Yeastosol veilig voor gebruik als onderhoud, tot tweemaal per week.

Geen jeuk meer met Remedy+ Yeastosol

 

Onze producten zijn allen ontwikkeld zonder antibiotica of hormonen. Wij hebben dierenwelzijn zeer hoog in het vaandel; uw huisdier moet zo min mogelijk last hebben van zijn of haar kwalen. Onze Remedy+ Yeastosol spray is goed aan te brengen op moeilijk bereikbare plekken, zodat uw hond de behandeling niet als storend ervaart. Haal vandaag nog de Remedy+ Yeastosol-spray in huis door deze te bestellen in onze online shop.