mijn haar zit niet goed!

Jeuk, Vacht & (Zomer)eczeem

Er wordt steeds vaker gesproken over paarden en honden die huid- en vachtproblemen hebben. In verhouding zijn het er best veel. Uw dier heeft hier last van en u zoekt naar een oplossing of behandeling. Dieren kunnen last hebben van jeuk, kale plekken, schilfers, extreem verharen of eczeem. Het dier kan hierbij soms last van één van de verschijnselen maar vaak is er ook een combinatie van verschillende klachten. Uw dier kan hier zelfs sloom en futloos of juist heel druk van worden.

Indien uw dier last heeft van huid- en/of vachtproblemen is het heel belangrijk om dit te laten onderzoeken door een dierenarts of dieren dermatoloog. Die kan de onderliggende problemen vast stellen. Ondertussen is het belangrijk om een milde en zachte verzorging voor de huid te gebruiken. Als u jeuk heeft zit u ook niet te wachten op een prikkende of geurende wasbeurt. Daarnaast kan een verzorgende crème ook goed werken.

Meer over de klachten van de vacht

Huidproblemen bij een hond of paard kunnen in allerlei gradaties voorkomen en kunnen erg vervelend zijn voor het dier. De huid wordt dunner en zodoende ook gevoeliger voor beschadigingen, irritaties en ontstekingen.

De vacht en daarmee de haren hebben een bepaalde levensduur. Dit betekend dat ze na een tijdje uitvallen en een nieuwe haar daarvoor in de plaats komt. Door het erg wisselende klimaat in Nederland hebben sommige dieren niet eens duidelijke ruiperioden meer, maar verharen ze het hele jaar door. Dit geldt zeker voor dieren die in huis leven en niet met duidelijke temperatuursveranderingen te maken hebben. Dit kan dus verschillen per diersoort.

Meer over de behandeling

Heeft u dier last van huid- en/of vachtproblemen? Zorg dan voor een goede neutral wasgel. U hoeft niet altijd het hele lichaam hiermee te wassen maar kunt ook alleen de aangedane plekken hiermee wassen. De Remedy+ Sweet Itch is ideaal voor paarden en honden met deze problemen. De Sweet Itch is zelfs in de winter te gebruiken met een spons! 
(bij paarden).

Close Menu
×
×

Cart