het irriteert me!

Huid irritaties en Wonden

Iedere eigenaar heeft er weleens mee van doen gehad. Uw dier heeft een wond of een huidirritatie. Een wond is een beschadiging in het natuurlijke weefsel van de huid of opperhuid. Tijdens de wondgenezing probeert het lichaam zo snel mogelijk deze barrière te herstellen. Meestal gaat het herstel sneller bij het gebruik van de juiste wondverzorging. De huid herstelt vaak zelf maar bij iedere beschadiging in de huid is er een vergrootte kans op infectie en daardoor verdere beschadiging.

Huid irritaties kunnen van aanraking met een plant tot aan een huidaandoening zoals seborroe uiteen lopen. Een huid irritatie zorgt ervoor dat het dier meer gaat bijten, krabben of likken en kan hierdoor tot meer problemen leiden. De  huid beschermt tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast zorgt de huid ook voor de opslag van eiwitten, water en mineralen. Bovendien is het een obstakel voor ziekteverwekkers die het lichaam proberen binnen te komen. 

Meer over de huid

Voortbordurend op de voorgaande uitleg.. Een beschermend vetlaagje voorkomt dat er stofjes van buitenaf de huid kunnen binnendringen . Helaas kan een aantal factoren ervoor zorgen dat deze vetlaag uit balans wordt gebracht. Hierdoor droogt de huid uit en wordt het gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Het is hierbij heel belangrijk om uw dier altijd met een pH neutrale wasgel te wassen. Let wel goed op de pH waarde in deze producten aangezien sommige alsnog zeep bevatten en daardoor de pH waarde alsnog te hoog  of te laag kan zijn.  pH is de afkorting van de Latijnse term ‘Potentia Hydrogenii’ en betekent “waterstof-ionen-concentratie”. Deze waarde wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen zuren en basen en om de waarde, oftewel de sterkte, ervan aan te geven. De pH waarde is een beschermende ‘zuur laag’ voor de huid omdat de hydro-lipide film op het huidoppervlak ook water bevat.  Invloeden die hier meespelen zijn huid eigen zure stofjes zoals bijvoorbeeld zweet, hoorn cellen en talg.

 

 

Meer over de behandeling

De Remedy+ Sweet Itch is  perfect te gebruiken voor het wassen van geïrriteerde of eczeem plekken. Daarnaast is het belangrijk om de huid goed te verzorgen met een herstellende, ontstekingsremmende en jeukstillende crème.
De Remedy+ Cerazinc Crème is hiervoor een perfecte verzorging en behandeling.  
Cerazinc crème verzacht de geïrriteerde, rode huid en bevordert de wondgenezing. De crème bevat medicinale honing en zinkoxide, zonder toevoeging van antibiotica en hormonen. Cerazinc werkt tevens kalmerend bij irritatie plekken ten gevolge van jeuk. Cerazinc sluit de huid niet af en irriteert niet bij een gevoelige huid.  Cerazinc is geschikt voor gezelschapsdieren en paarden.