Over Ons

Wilt u meer over ons weten? Dan zit u hier helemaal goed.
Lees verder om meer informatie over ons als bedrijf, mensen, producten en de ontwikkeling te krijgen.

Ons Bedrijf

Sinds 2005 zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van producten die juist zonder farmacologische werking problemen en (huid)irritaties kunnen oplossen.

Optimale Zorg!

Als onderdeel van de familie is de gezondheid van het dier natuurlijk net zo belangrijk. Daarom zeggen wij 'nee', tegen onnodig gebruik van antibiotica en hormonen.

Ondersteunt door

Remedy+ is uitgebreid getest in de praktijk. Door eigen ervaring met de producten wordt de lijn gesteund en ondersteunt door Dieren dermatoloog M.W. Vroom

MEER OVER ONS BEDRIJF

HFL Laboratories is gespecialiseerd in de productie en ontwikkeling van producten met een probleem oplossend aspect. We focussen ons voornamelijk op producten voor het behandelen van ongemakken, huid- en nagel problemen.

Jarenlange ervaring op professioneel gebied en in de praktijk, heeft geleid tot een effectieve en innovatieve lijn producten. Alle producten zijn uitvoering in de praktijk getest en hebben hierdoor een grote geschiedenis aan resultaten. We zijn een dynamisch bedrijf met ‘drive’ en een grote focus op onderzoek en ontwikkeling. 

We zijn continu op zoek naar nieuwe innovaties en nieuwe manieren om producten te ontwikkelen die de cliënt kunnen helpen. Voornamelijk zonder het gebruik van onnodige toevoegingen zoals parabenen, antibiotica of hormonen.

HFL Laboratories is sinds 2005 actief het ontwikkelen van producten voor de behandeling van mensen en heeft op basis van deze ervaring ook producten voor de behandeling van dieren tot focus gemaakt.

HFL Laboratories vindt het essentieel om de juiste informatie te kunnen geven over een product. Niet alleen vanuit een technisch kijk maar ook vanuit de praktijk. Uit deze praktijk ervaringen is ook de steun en samenwerking ontstaan met dieren dermatoloog M.W. Vroom.

Iedere keer dat HFL Laboratories een nieuw product ontwikkeld wordt dit product eerst in de praktijk getest. Op deze manier is het zeker of het product werkt, hoe het werkt en welk advies er gegeven kan worden. Dit geeft een unieke zekerheid met betrekking tot kwaliteit en het vertrouwen in onze producten.

We leveren producten die van essentiële waarde kunnen zijn voor het verbeteren van het leven van het dier. Om een dier op een goede en verantwoorde manier te kunnen helpen maakt iedereen blij. Een dier kan tenslotte zelf niet praten maar wel met duidelijke signalen werken om aan te geven dat het dier iets mankeert.
We blijven kijken naar nieuwe technologieën en opties maar we sluiten oudere methodes of ingrediënten nooit uit. Wat kan er anders en wat kan er beter?

Benieuwd naar meer informatie? Bezoek dan onze website www.hfllaboratories.com.

WIE IS DIEREN DERMATOLOOG M.W. VROOM?

Margreet is dierenarts-specialist dermatologie en Diplomate van het European College of Veterinary Dermatology (ECVD).  Zij is in 1983 afgestudeerd op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht waar zij ook haar opleiding tot specialist dermatologie heeft gevolgd.

Vroom dieren dermatoloog heeft meer dan 25 jaar ervaring bij de behandeling van allergieën, parasitaire infecties, bacteriële infecties en immuun gemedieerde huidaandoeningen bij de hond en kat.

“Elke nieuwe huid patiënt is voor mij een uitdaging. Het geeft mij een enorme voldoening wanneer ik de huidklachten kan oplossen. Bij niet te genezen huidaandoeningen werk ik samen met de eigenaar aan een behandeling, die de kwaliteit van leven voor de hond of kat veraangenaamd. Tijdens het afnemen van de anamnese mag de hond altijd los lopen. Ze snuffelen even en gaan dan vaak bij de baas liggen in afwachting van wat er komen gaat. Deze manier van werken ervaren de honden als prettig. “

Het idee van de producten vond ik erg logisch en heb daarom besloten om de producten te testen in mijn praktijk. Het enthousiasme kwam toen ik erg goede resultaten zag met de producten. Wat erg helpt bij de behandeling van dieren is dat de producten makkelijk en snel te gebruiken zijn en ook nog eens geen hormonen of antibiotica bevatten. Op basis van deze informatie heeft HFL ook pas besloten om de producten op de markt te brengen. 

Recent heb ik een studie afgerond waar de Yeastosol spray ten opzichte van een anti-gisten shampoo wordt vergeleken. Het blijkt dat in meer dan 90% de spray net zo goed werkt als de shampoo. De hondeneigenaren vinden de spray dan ook veel gemakkelijker en beter vol te houden dan de shampoo.

‘De bewijzen zorgen voor mijn enthousiasme.’